Valmistettu Ruotsissa – ihmisten ja planeetan puolesta

Lue lisää

Lanseerasimme ensimmäisen Mousetrapperin vuonna 1994 ymmärrettyämme, että perinteinen tietokonehiiri ei ole optimaalinen, jos halutaan saavuttaa ergonominen työskentelyasento. Halusimme tehdä työskentely-ympäristöstä paremman, jotta yhä useammat voisivat välttää kiputiloja niskassa, yläraajoissa ja ranteissa.

Työympäristö on kaiken toimintamme perusta – kuten mottomme kuuluu: Fight the Pain. Sen vuoksi on itsestään selvää, että teemme kaikkemme parantaaksemme myös omien työntekijöidemme työskentely-ympäristöä.

Tuotantoympäristössä on monia vaiheita, jotka voivat olla sekä rasittavia että toistuvia. Teemme kaikkemme ehkäistäksemme työtapaturmia uuden tekniikan, automatisoinnin ja uusimpien työkalujen avulla. Fight the Pain on ajatus, joka ohjaa meitä myös oman tuotantoympäristömme suunnittelussa.

156 tonnia

Hellävaraisempi selille

Uusi liukuhihnamme on suunniteltu siten, että Mousetrapperit siirtyvät sulavasti tuotantoympäristön asemalta toiselle. Olemme myös tutkineet, miten me voisimme vähentää työntekijöidemme selkään kohdistuvaa rasitusta. Uuden liukuhihnan ansiosta työntekijöiden ei tarvitse nostaa 75 kg joka tunti tai 600 kg päivässä. Eli 156 tonnia joka vuosi. Oppiemme mukaan eläminen parantaa ergonomiaa ja tekee selistä iloisempia. Kuten sanontamme kuuluu: Fight the Pain.

700 000 ruuvia

2 700 ruuvia päivässä

Kaikkien osien asentaminen Mousetrapperiin edellyttää useita ruuveja. Itse asiassa peräti 700 000 ruuvia vuodessa. Se tarkoittaa on 2 700 ruuvia päivässä – tai noin 6 ruuvia minuutissa.

Työ on nopeatempoista, ja jotta siinä onnistutaan sekä tuotannollisten vaatimusten että tarpeettomien rasitusvaurioiden välttämisen suhteen, olemme investoineet useisiin täys- ja puoliautomaattisiin ratkaisuihin, jotka varmistavat ruuvien kiinnittymisen nopeasti ja tehokkaasti.

400 km

Vähemmän kantamista

Uusi tuotantoympäristömme on johtanut myös siihen, että Mousetrappereita ei enää kanneta yhtä paljon asemien välillä. Itse asiassa Mousetrapper on lyhentänyt kantomatkaa noin 400 kilometrillä vuodessa. Sen ansiosta Mousetrappereiden kanssa ei tarvitse kulkea 200 metriä joka tunti. Ei paha.

…

Täydellinen laadunhallinta

Mousetrapperit tunnetaan siitä, että ne kestävät pitkään. Joidenkin mielestä ne kestävät liian pitkään – emme ole samaa mieltä, sillä olemme ylpeitä laadustamme. Laatu on meille avainsana, ja koska tuotanto tapahtuu omissa tiloissamme, voimme valvoa laatua alusta loppuun. Ja koska olemme pyrkineet automatisoimaan monet raskaat ja toistuvat työvaiheet, saamme myös positiivisia sivuvaikutuksia. Ihminen on upea, mutta automatisoitu asema vähentää virheitä entisestään. Se ei tee virheitä oikeastaan koskaan, jos kaikki toimii niin kuin pitää. Tämä tarkoittaa, että voimme nyt tuottaa entistä laadukkaampia Mousetrappereita ja että tuotteemme kestävät entistä pidempään. Tärkeä tapa vähentää ilmastovaikutuksia on pidentää kaikkien tuotteiden käyttöikää. Jos Mousetrapperisi jaksaa vielä muutaman vuoden odotettua pidempään, olemme erittäin tyytyväisiä.

Jos haluat pidentää Mousetrapperin käyttöikää entisestään, voit myös tuoda sen meille pientä huoltoa varten.

Lue lisää

Kun tuotanto tapahtuu omissa tiloissa, kuljetuksia on vähemmän

Valmistamme nykyään yhä enemmän – itse asiassa lähes kaiken – omissa tiloissamme, joten pystymme valvomaan aiempaa paremmin esimerkiksi tuotantoaikoja ja laatua. Toinen tärkeä näkökohta on se, että vältymme monilta kuljetuksilta. Kuljetukset ovat yksi suurimmista ympäristöongelmista, ja kestävän kehityksen strategiamme mukaisesti pyrimme vähentämään kuljetustarpeitamme. Mitä enemmän pystymme tuottamaan omissa tiloissamme, sitä vähemmän pitkiä kuljetuksia tarvitaan, mikä on myönteistä ja pienentää ympäristövaikutustamme.

Lue lisää
…
…

Moderni tuotantoympäristö

Investoimalla jatkuvasti tuotantoympäristöömme saamme monia etuja. Osittain siksi, että karsimme pullonkauloja puoli- ja täysautomaattisilla työvaiheilla. Se lisää tehokkuutta ja – paradoksista kyllä – parantaa laatua, sillä toistuvia vaiheita on vähemmän. Se on positiivinen asia työympäristön kannalta, sillä stressiä ja jännitykseen liittyviä vammoja voidaan välttää. Loppujen lopuksi tämä kaikki tekee tuotteesta paremman – ja myös työympäristöstä paremman.

Toinen tärkeä seikka modernin tuotantoympäristön luomisessa on ilmastokuormituksen minimointi. Käytämme esimerkiksi vain uusiutuvaa sähköä ja teemme aktiivista yhteistyötä lähialueiden toimittajien kanssa parantaaksemme ja kehittääksemme ilmastotyötä koko ketjun laajuudelta.

Haluatko lukea lisää siitä, kuinka työskentelemme kestävän kehityksen parissa?