UKK Alpha


Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin Alpha.

+ Ruudun osoitin ei seuraa ohjausmatolla tehtäviä liikkeitä.

Kyse on todennäköisesti siitä, että Mousetrapperiin on päässyt kerääntymään likaa tai pölyä. Useimmissa tapauksissa tarvittavat toimenpiteet voi tehdä itse.

Tarvitaan paineilmaa sisältävä suihkepullo, joita saa useimmista toimistotarvike- tai elektroniikkaliikkeistä. Noudata alla olevia ohjeita.

  • Irrota Mousetrapper tietokoneesta.
  • Aseta yksikkö oikealle reunalleen.
  • Paina ohjausmattoa ja pidä siitä kiinni. Puhalla näkyviin ilmestyvä rako puhtaaksi paineilmalla.
  • Odota 5 minuuttia, jotta mahdollinen kondenssi häviää.
  • Liitä laite tietokoneeseen tavalliseen tapaan ja tarkista, onko ongelma poistunut.

+ Mousetrapper Alpha ei muodosta yhteyttä tietokoneeseen.

Yhdistä se ensin johdolla ja lataa MT Keys -ohjelmisto osoitteesta https://mousetrapper.fi/software/. Kun ohjelma on käynnistetty, valitse päivitä laiteohjelmisto , jos se vilkkuu. Napsauta sen jälkeen ”Palauta oletusasetukset” -kuvaketta  ja valitse sen jälkeen Tallenna .

Jos yhteyden muodostaminen ei onnistu, varmista, että tietokoneen Bluetooth-ajuri on päivitetty.

Poista laite tietokoneen ohjauspaneelin kohdassa Laitteet -> Bluetooth ja muut laitteet.

Poista Mousetrapperin Bluetooth-yhteys käytöstä ja ota se taas käyttöön (liukusäädin alapuolella). Yritä lisätä laite uudestaan. Yhteyden muodostamisen yhteydessä pyydetään koodia. Kirjoita se Mousetrapper Alphan näppäimistöllä ja paina sen jälkeen Enter-näppäintä.

+ Mousetrapperin reunavieritys ei ole käytössä.

Advance-, Flexible- ja Prime-malleissa on olemassa reunavieritystoiminto ohjausmaton oikeassa reunassa. Vieritystoiminto aktivoidaan seuraavalla tavalla:

  • Kun ohjausmatto on liikkumatta paikallaan, aseta yksi sormi oikealle reunalle, jossa infrapunavalonsäde liikkuu edestakaisin. Kun valonsäde katkeaa, vieritystila käynnistyy.
  • Vieritä haluamaasi kohtaan ja irrota sormi. Vieritystila menee pois päältä noin 1 sekunnin kuluttua.
  • Vieritä uudelleen toistamalla ensimmäinen vaihe. (Matto paikallaan, kohota sormi ja aseta se yhtäjaksoisella liikkeellä reunan muovikehykselle ja vedä matolla ylös- tai alaspäin.)

Tekniikan omaksumisessa saattaa kulua hetki, jos se ei ole ennalta tuttu. Jos käyttäjä haluaa vierittää toisella tavalla, sitä varten on olemassa painiketoimintoja.

Tutustu oman mallisi painikeasetuksiin.

+ Mousetrapper ei toimi tietokoneeseen liitettäessä – ei elonmerkkejä.

Kyse on todennäköisesti siitä, että Mousetrapperiin on päässyt kerääntymään likaa tai pölyä. Useimmissa tapauksissa tarvittavat toimenpiteet voi tehdä itse.

Tarvitaan paineilmaa sisältävä suihkepullo (sellaisia saa useimmista toimistotarvike- tai elektroniikkaliikkeistä). Noudata alla olevia ohjeita.

+ Joidenkin Mousetrapper-painikkeiden toiminnot eivät näytä toimivan.

Voit tarkistaa kunkin painikkeen toiminnot lataamalla ja asentamalla sovelluksemme tai käyttämällä palvelua suoraan selaimessa.

+ Akkuni ei enää lataudu tai on paisunut.

Käytämme samaa akkutyyppiä kuin mitä suurimmassa osassa puhelimia nykyään käytetään. Akun käyttöikä riippuu käyttötavoista. Akulla on 6 kuukauden takuu.

Jos akku on paisunut niin, että akkulokeron kantta ei enää saa helposti kiinni, akku on otettava välittömästi pois ja vietävä akkujen kierrätyspisteeseen. Älä yritä pakottaa lokeron kantta kiinni, jos akku ei mahdu lokeron sisään. Työskentely on tietenkin mahdollista myös ilman akkua käyttämällä mukana toimitettavaa USB-johtoa.

Akun vaihto
Uusia akkuja voi hankkia suurimmalta osalta Mousetrapper-jälleenmyyjiä sekä suoraan meiltä.
Mousetrapper Prime -mallissa akun voi vaihtaa helposti itse, sillä se sijaitsee helposti ilman työkaluja avattavan kannen alla.

+ Mitä LED-valon palaminen tai vilkkuminen merkitsee.

LED-valo vilkkuu tai palaa eri väreissä laitteen tilasta riippuen.
Vilkkuu vihreänä – akkua ladataan.
Palaa vihreänä – akku ladattu täyteen.
Vilkkuu sinisenä – Bluetooth on otettu käyttöön ja laite tietokoneen löydettävissä.
Vilkkuu vaaleanpunaisena – siirtyminen PC-tilan ja Mac-tilan välillä.
Vilkkuu vuorotellen punaisena ja vihreänä – Ohjelmistopäivitys on epäonnistunut. Tee ohjelmistopäivitys uudestaan.

+ Haluan siirtää Mousetrapper Alphan Mac-tilaan.

Pidä 2 alempaa suurta painiketta ja ohjauslevyä painettuna noin 4 sekunnin ajan. LED vilkkuu vaaleanpunaisena, kun vaihdat Maciin.

Jos haluat palauttaa sen PC-tilaan, tee samoin kuin yllä ja LED vahvistaa vaaleanpunaisilla vilkkuvilla valoilla.

+ Haluan määrittää omia painiketoimintoja ohjelmoitaviin painikkeisiin.

Lataa MT Keys-sovellus Microsoft Storesta ja asenna se. Jos työpaikalla on rajoitettu Microsoft Storen käyttöä, muutokset voidaan tehdä millä tahansa muulla tietokoneella organisaation verkon ulkopuolella. Kaikki MT Keys issä tehtävät muutokset tallennetaan paikallisesti Mousetrapper Alphaan, joka voidaan sen jälkeen helposti viedä takaisin työpaikalle.

Lataa ja asenna sovelluksemme tai käytä sitä suoraan selaimessa.